Att göra

Strandhäng i Ugglarp!

Närheten till havet gör sig alltid påmind här i Ugglarp, oavsett om det är en strålande sommardag, när havet ligger spegelblankt och solen värmer till sent på kvällen. Eller om det är en riktigt ruskig höstdag, när vinden stormar och vågorna piskar upp på land. Havet finns här alltid, det skapar liv, rörelse, ljud, doft och ger harmoni - Det är havet som är den stora anledningen till att Ugglarp är en plats som så många trivs på och besöker om och om igen.

Ugglarps havsbad består av 3 stränder, Södra, Norra och Västra stranden. Samtliga stränder är långgrunda sandstränder som är perfekta för barn och vuxna. Mellan stränderna finns bergknallar som gränsar av och löper ut i havet. I norr gränsar Trossnäsberget av mot Långasand.

Mellan västra och södra stranden löper Salleberget ut i havet och mellan västra och norra stranden finns Döingaberget. Både på bergknallarna och i bakre delen av stränderna växer buskar och gräs, i denna växtlighet finns små öppningar, perfekta för en picnic eller lite solande med vindlä en blåsig dag.

I området finns mängder av stigar och vägar som är perfekta för en stärkande promenad eller cykeltur. Oavsett om du vill röra dig längs med havet eller inåt land finns det alltid något att upptäcka. 

Västra stranden

Precis nedanför anläggningen och ett stenkast från restaurang Strandkanten finns den 500 meter långa stranden som i norr avgränsas av Döingaberget och i söder Salleberget. Längst ut på Salleberget finns en badtrappa ner i vattnet, perfekt om du snabbt vill komma i havet för ett svalkande dopp. Salleberget är också en bra utsiktsplats för att se solnedgången.

Norra stranden

Norr om Döingaberget finns den 250 meter långa, norra stranden. Den avgränsas i norr av berget Trossnäs, en perfekt plats att sitta på och titta på solnedgången på kvällen. Vid foten av Trossnäs ligger en gammal fiskebod och tillhörande pir, detta är ett perfekt tillhåll för krabbfiskare. Utanför trossnäs finns också tångrev som är perfekta för snorkling.

Södra stranden

Söder om Salleberget södra stranden, nästan 1 km strand som i söder övergår från sandstrand till naturstrand. Södra stranden har även lite skärgårdskänsla med två öar liggandes i havet utanför. En liten bit av den södra stranden är markeread som hundstrand, här får Husse och Matte lov att ta med hunden till stranden, hundarna skall vara kopplade!

Bilder

Boka camping